Super sposób na ziemniaczki , są pyszne i wyglądają pięknie. Polecam
Oskrobać ziemniaki, jeśli są bardzo duże przekroić na pół. Ugotować w osolonej wodzie, ale nie mogą być zbyt miękkie.
Odcedzić, wyłożyć na blachę. Polać olejem, posypać dowolnymi ziołami. Wybierz jakie lubisz. Ja użyłam tymianek i mix ziół.
Włożyć ziemniaki do mocno nagrzanego piekarnika 220c i piec aż będą pięknie brązowe .
Ziemniaki są pyszne.
miki
3 marca, 2014 o 15:12
bardzo smaczne pozdrawiam
kuchcik8
3 marca, 2014 o 21:06
Cieszę się że smakowały, pozdrawiam również.
zuzia
6 marca, 2014 o 13:08
a jak dużo oleju trzeba wlać??
Nie przypalą się w tym piekarniku jak będzie tak wysoka temperatura??
kuchcik8
6 marca, 2014 o 17:00
Witam Cię Zuzia , ja dodaję oleju na oko, tyle żeby przyprawy sie przykleiły nie za dużo. O przypalenie się nie martw, podczas pieczenia musisz czasami zamieszać ziemniaki żeby były ładnie przypieczoną z wszystkich stron. Temperatura musi być wysoka, o to chodzi żeby ziemniaki siię przypiekły. Pozdrawiam i życzę smacznego.
myk
17 maja, 2014 o 14:30
Super
kuchcik8
17 maja, 2014 o 21:20
Dziękuję, pozdrawiam
klo
19 listopada, 2014 o 14:17
trzeba je gotowac w wodzie?
kuchcik8
19 listopada, 2014 o 14:31
Tak musisz, ale nie dopuść żeby były za miękkie, potem do piekarnika i tylko czekać aż będą rumiane, pozdrawiam
Alekssandra
2 października, 2016 o 17:52
Prze py szooo taaa
kuchcik8
2 października, 2016 o 19:14