Bardzo smaczna zupka. Pierwszy raz ją robiłam, ale jadłam już wcześniej. Jestem pewna że będzie u mnie gościła częściej. 

zupa cebulowa

Obrać wszystkie cebule i pokroić w piórka. Do garnka dodać masło, rozgrzać. Wrzucić cebulę i smażyć aż cebula zmięknie i nabierze złotego koloru. Doprawić solą i pieprzem. Cały czas trzeba mieszać. Trwa to dość długo, ponieważ jest dość duża ilość cebuli.

Dodać wszystkie pozostałe składniki i gotować jeszcze 10 minut.

Przygotowanie chlebka – bagietki pokroić w 1 cm kawałki. Natrzeć u góry ząbkiem czosnku, obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 200 C i położyć chlebki na blaszce.  Piec do momentu aż chlebki spieką się a ser roztopi.

Rozlać zupę na talerze, położyć chlebki. Można dodatkowo obsypać całą powierzchnię zupy.