Mam ten przepis od babki dla której pracuje. Zapach był tak super, że  nie wytrzymałam musiała mnie poczęstować. Bardzo dobre, jeśli lubicie curry to zachęcam do wypróbowania. 

Zupa curry

Kolendrę umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno. Czosnek przecinać przez praskę. Do miski wrzucić mielone mięso z indyka, dodać kolendrę, czosnek, 1 łyżkę sosu  rybnego. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Uformować małe klopsy.

Zupa curry

W garnku smażyć pastę curry z odrobiną wody około 2 minut. Następnie wlać wywar drobiowy, mleczko kokosowe, sok i skórkę z limonek i pozostały sos rybny. Zagotować, dodać klopsy. Zmniejszy gaz i gotować 5 minut.

Dodać fasolkę i gotować następne 3 minuty. Na konie dodać groszek w strączkach i gotować już tylko 2 minuty.

Makaron ugotować jak pisze na opakowaniu. Odcedzić i dodać do zupy, wymieszać. Udekorować zupę posiekaną kolendrą.

Bardzo dobra zupka polecam.