Nazwałam tak tą zupę, ponieważ jest bardzo syta, zawiera dużo warzyw i mięsa. Talerz takiej zupy wystarczy, żeby czuć się syty na długi czas.

zupa mocno sycąca

Dzień wcześniej jak zupa ma być gotowana i podana do jedzenia ,trzeba przygotować tz. bazę do zupy. Wlać do garnka wodę, dodać kości wołowe i fasolę, zagotować i zdjąć szumy. Zmniejszyć gaz, przykryć garnek i gotować 2 godziny.

zupa z fasolą i kapustą

Z zimnego wywaru można zdjąć nadmiar tłuszczu,  następnie wyjąć kości obciąć mięso i wrzucić do wywaru. Na patelnię  wlać olej i smażyć cebulkę tak długo, aż  lekko zmięknie, wtedy dodać posiekany czosnek i smażyć chwilkę mieszając. Teraz dodać mielone mięso wołowe, smażyć mieszając, aż mięso lekko zbrązowieje. Wszystko z patelni wrzucić do wywaru z kości wołowych i fasoli. Następnie dodać wszystkie składniki oprócz makaronu, parmezanu i pietruszki. Doprawić do smaku i gotować 15 minut.

zupa z pomidorami

Makaron połamać drobno i dodać do zupy, gotować tak długo, aż makaron będzie miękki. Rozlać zupę do miseczek lub  talerze. Posypać natką pietruszki i parmezanem. Możecie ser ominąć, jeśli nie lubicie.

zupa z fasolą

Bardzo polecam, pyszna zupka.