Zrobiłam tą zupkę na wyjazd na narty.Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupka.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulki, smażyć tak długo aż zmiękną. Pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku. Mięso pokroić w drobną kostkę i wrzucić do cebuli, smażyć co jakiś czas mieszając aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wlać wodę lub wywar, zagotować i dokładnie wszystko wymieszać. Zlać wszystko z patelni do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 30 minut.
Do garnka dodać osączoną kukurydzę, pomidory z puszki, potarty imbir, pokrojoną w kostkę marchew, seler, por,oczyszczoną z błonek paprykę i pokrojoną w kostkę, przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chilli w proszku. Gotować tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie.
Mozzarellę pokroić w małą kostkę i wrzucić do zupy, gotować 5 minut. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.