Zrobiłam tą zupkę na wyjazd na narty.Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupka.

zupa gulaszowa

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulki, smażyć tak długo aż zmiękną. Pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku. Mięso  pokroić w drobną kostkę i wrzucić do cebuli, smażyć co jakiś czas mieszając aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wlać wodę lub wywar, zagotować i dokładnie wszystko wymieszać. Zlać wszystko z patelni do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 30 minut.

Do garnka dodać osączoną kukurydzę,  pomidory z puszki, potarty imbir, pokrojoną w kostkę marchew, seler, por,oczyszczoną z błonek paprykę i pokrojoną w kostkę, przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chilli w proszku. Gotować tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie.

gulaszowa wołowa

Mozzarellę pokroić w małą kostkę i wrzucić do zupy, gotować 5 minut. Smacznego