Uwielbiam takie kremy, zawsze można sięgnąć do lodówki po taką zupkę, lekko podgrzać i jeść. Często biorę do pracy na lunch.

zupa krem

Warzywa oczyścić i pokroić na małe kawałki, kalafiora podzielić na małe kawałeczki.

krem warzywny

Do garnka wlać wodę, dodać warzywa oprócz kalafiora. Ja lubię  jeszcze dodać liście i gruby  kawałek łodygi od kalafiora. Później to wyrzucam, ale smak zostaje.  Doprawić solą pieprzem, dodać curry. Zagotować i sprawdzić smak, następnie gotować 15 minut. Teraz czas na kalafiora i natkę pietruszki, gotować następne 10-15 minut. Kalafior i warzywa muszą być miękkie. Zmiksować zupę dokładnie, wlać śmietanę lub jogurt grecki. Wymieszać.

Koperek posiekać drobno i dodać do zupy.

Gotowe, pyszne polecam. Szybko i smacznie.