Zupa gulaszowa, sycąca i pyszna.
Pyszności, postanowiłam dzisiaj zrobić coś z wołowiny, ale nie tak jak zawsze gulasz. 🙂 Zupa wyszła pyszna podałam ją z bułeczkami z serem. Patrz tu http://kuchniapokolen.pl/bulki-z-maki-pelnoziarnistej-z-serem/ Trochę było pracy , ale jest sobota więc mam więcej czasu. Lubię gotować , więc dla mnie to nie problem.
W dużym garnku z odrobiną oleju, podsmażyć cebulkę i pokrojone kawałeczki boczku wędzonego. Cały czas mieszając, cebula powinna tylko zmięknąć,następnie dodać wołowinę , pokrojoną w małe kawałki.
Smażyć chwileczkę , dolać wodę. Dodać warzywa, czosnek, przecier pomidorowy, masę pomidorową, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, słodką paprykę.Doprawić do smaku solą. Nie zrażać się ze jest łagodna , ponieważ na papryki trzeba chwilkę poczekać. Gotować około 30 minut. Teraz dodać kukurydzę w całości.
Gotować następne 15 minut.
W tym czasie jak zupa się gotuje, pokroić papryki, ziemniaki, chilli. Odstawić na bok.
Jak już mięso jest prawie miękkie dodać papryki,ziemniaki i związane gumką świeże gałązki kolendry ( kilka), Jeżeli nie lubisz kolendry, możesz zastąpić ją natką pietruszki. Jak już zupa będzie ugotowana , wyrzucić kolendrę.
Gotować chwilkę aż ziemniaki i papryka będzie miękka. Wyjąć kolbę kukurydzy i odciąć ziarenka. Dodać je do zupy. Teraz sprawdzić jeszcze raz czy jest wystarczająco ostra, jeśli nie, dodajemy paprykę ostrą w proszku.
Pyszna kolorowa zupka.
Posypać u góry posiekaną natkę kolendry, albo pietruszki.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.