Troszeczkę inna wersja zupki pomidorowej. Polecam

zupa

Do garnka wlać wodę, dodać obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, grzybki suszone, pokrojone pieczarki, gałązki majeranku lub suszony majeranek,przecier pomidorowy. Dodać kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 5 minut.

zupa

Przygotowanie klopsików – mięso mielone wrzucić do miski. Dodać posiekaną drobno cebulkę, jajko, majeranek i bułkę tartą. Wymieszać i uformować małe klopsiki ( wielkości orzecha włoskiego)

Do wywaru wlać pomidory z puszki, dodać klopsiki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Ponownie doprawić solą. Dodać makaron i gotować do miękkości. Na koniec wlać śmietanę, ale nie jest to konieczne.

Zupka super, polecam.