Jest to zdrowa zupka, soja ma dużo wartości odżywczych. Warto dodać ją do jadłospisu.
Fasolę zalać wodą i zostawić na całą noc. Na następny dzień odcedzić fasolę. W dużym garnku wlać odrobinkę oliwy z oliwek i wrzucić drobno posiekaną cebulkę, jak cebula straci swój kolor surowizny i lekko zmięknie dodać bardzo drobno posiekany czosnek, smażyć chwilkę. Potem wyjąć i odstawić na później. Do garnka wlać wodę i dodać pokrojone mięso, zagotować , zdjąć szumy. Mięso wyciągamy i odkładamy na później. Do wywaru wrzucamy fasolkę , doprawiamy solą do smaku i gotujemy na małym ogniu tak długo aż fasola będzie zaczynała mięknąć, wtedy dodajemy mięso i gotujemy dalej aż mięso będzie prawie miękkie.
Warzywa oskrobać, pokroić na drobne kawałki i dodać do zupy, dodać suszony majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż warzywa będą miękkie. Rozlać zupę na talerze , można posypać posiekanymi listkami kolendry lub pietruszki.
Smacznie i zdrowo.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.