Jest to zupa która nasyci ale nie tuczy, jest bardzo ostra.
Do garnka wlać wywar warzywny i dolać wodę, wrzucić pałki kurze, zagotować. Zdjąć szumy, zmniejszyć temperaturę gotowania i gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą. Na patelni z odrobiną masełka smażyć cebulkę na złoty kolor dodać do zupy. Przygotować warzywa : paprykę oczyścić z nasion i błonek, pokroić w kostkę, chilli tak samo jak paprykę, czosnek obrać, za pomocą noża odciąć ziarenka kukurydzy, kolendrę posiekać, dymkę pokroić drobno. Tak przygotowane warzywa dodać do wywaru, oprócz dymki. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie, wyjąć pałki kurze z zupy i obrać z kości i skóry, czyste mięso wrzucić do zupy. Dodać ryżowy makaron, pokruszyć go na mniejsze kawałki i podgrzewać zupę 1 minutkę.
Na koniec wrzucamy pokrojoną dymkę i gotowe.
Smacznego.
Lena
23 sierpnia, 2014 o 19:57
Zupa w sam raz dla mnie 🙂
kuchcik8
23 sierpnia, 2014 o 20:21
Ja też lubię ostre , no i przydałoby się trochę kilogramów zgubić 🙂