Jest to ostra zupka o smaku curry z owocami morza.
Do garnka wlać trochę oleju, lekko rozgrzać olej i smażyć na nim cebulkę dodać nasionka gorczycy, ziarenka pieprzu, chilli, liście curry, wyciśnięty czosnek. Smażymy aż cebula zmięknie .
Wlać mleczko kokosowe, masę pomidorową, wywar z kostki rosołowe dodaj pokrojone w krążki czerwone papryczki, i małe kukurydze, kurkumę,kolendrę,zmielony kminek, doprowadź do wrzenia. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Na koniec dodaj krewetki, kałamarnice, filet rybny pokrojony w kawałki i gotuj kilka minut. Doprawić do smaku w razie uznania solą i pieprzem.
Posypać zupę świeżą kolendrą, podawać z pieczywem.
Smacznego
kika
14 września, 2017 o 14:18
witam mam pytanie… ile dodać bulionu
Maria Gorlik
14 września, 2017 o 18:21
Witam, 1/2 litra bulionu będzie ok. Gdyby zupka była za gęsta dolać wody do uzyskania ulubionej konsystencji. Pozdrawiam.