Bardzo smaczny gulasz z nutką egzotycznego smaku, z kaszą smakuje wybornie.

gulasz

Mięso oczyścić ze zbędnych błonek, i pokroić na cienkie paseczki. Na pateni rozgrzać olej i wrzucić mięsko, lekko podsmażyć, aż stanie się lekko brązowe. Zdjąć z patelni i postawić na bok do wykorzystania póżniej. Na tej samej patelni obsmażyć cebulki, jak już cebulki będą lekko brązowe dodać posiekany drobno czosnek i potarty imbir, smażyć mieszając chwileczkę. Następnie dodać pozostałe składniki sosu, zagotować, zmniejszyć gaz i kontynuować gotowanie 5 minut.

indyjskie danie

Do sosu dodać mięso listek laurowy, trochę wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż będzie odpowiednio miękkie. To trwa  szybko, ponieważ mięsko jest pokrojone drobno. Na koniec dodać posiekaną swieżą kolendrę. Podawać z kaszą.

Gulasz

Smacznego