Polecam ten deser , jest bardzo delikatny . Bardzo szybko możesz go przygotować wystarczy że masz kilka produktów. Ja zawsze mam puszkę mleczka kokosowego w domu, ponieważ bardzo lubię potrawy z mleczkiem kokosowych zarówno słodkie jak i wytrawne 🙂
Na gorącą patelnię wysypać połowę cukru i podgrzewać, mieszając, aż cukier się rozpuści wtedy dodać banany pokrojone w plasterki, delikatnie mieszać. Banany muszą lekko się przesmażyć, ale nie zróbcie papkę. Włożyć banany do pucharków.
Mleczko kokosowe, cukier, creame fraiche wymieszać dokładnie. Możecie zastąpić cukier miodem 🙂
Wlać masę na banany, kilka plasterków położyć na górę i potrzeć czekoladę i włożyć do lodówki na godzinę. Deser ma konsystencję, gęstej śmietany.
mniam 🙂
Crème fraîche (fr. świeża śmietana) – francuska, lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu.
Nie wiem czy można dostać taką śmietankę w Polsce.
Najlepszym zamiennikiem dostępnym na polskim rynku jest śmietana 36% zmieszana z dwiema łyżkami maślanki i pozostawiona na noc w ciepłym miejscu, aż zgęstnieje. Później można ją schować do lodówki.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.