Smażone banany na ciepło z zimnymi lodami to jest poezja. Tego nie odmówię sobie nigdy 🙂
Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać jogurt, wiórki kokosowe i część mąki (2/4 szklanki) dokładnie wymieszać. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto na panierkę.
Banany przekroić na pół, osuszyć i obtoczyć w pozostałej mące. Następnie obtoczyć banany w panierce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć banany z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu banany położyć na ręczniczkach papierowych, dla osączenia nadmiaru tłuszczu.
Do pucharków włożyć banany i serwować z gałką lodów.
Pycha polecam, szybki i pyszny deser.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.