Przepyszne ciasto, bardzo popularne w Anglii.
Przygotować formę o średnicy 18-20 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem.
Biszkopty drobno pokruszyć, masło w małym garnuszki powoli roztopić na małym ogniu. Ja już będzie roztopione dodać pokruszone ciastka.
Wyłożyć masę do formy i przydusić mocno, boki formy również wyłożyć masą z ciastek.
Zostawić aż ostygnie zupełnie. Najlepiej w lodówce
Nadzienie – w teflonowym garnku roztopić masło dodać cukier, podgrzewać bardzo powoli, aż masło i cukier się roztopi.
Dodać skondensowane mleko podgrzewać powoli, ciągle mieszając aż masa osiągnie stan wrzenia. Kontynuować podgrzewanie, mieszając następne 5 minut.
Wylać masę na spód z ciastek, pokroić banany i położyć na gorącą masę. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Jak już masa jest zimna, ubić śmietanę i udekorować według uznania na górze. Posypać czekoladą.
Podawać schłodzone ciasto,
Pychota
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.