Przepyszne ciasto, bardzo popularne w Anglii.

Przygotować formę o średnicy  18-20 cm, najlepiej z wyjmowanym dnem.

Biszkopty drobno pokruszyć, masło w małym garnuszki powoli roztopić na małym ogniu. Ja już będzie roztopione dodać pokruszone ciastka.

Wyłożyć masę do formy i przydusić mocno, boki formy również wyłożyć masą z ciastek.

Zostawić aż ostygnie zupełnie. Najlepiej w lodówce

Nadzienie – w teflonowym garnku roztopić masło dodać cukier, podgrzewać bardzo powoli, aż masło i cukier się roztopi.

Dodać skondensowane mleko podgrzewać powoli, ciągle mieszając aż masa osiągnie stan wrzenia. Kontynuować podgrzewanie, mieszając następne 5 minut.

Wylać masę na spód z ciastek, pokroić banany i położyć na gorącą masę. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

bananowiec

Jak już masa jest zimna, ubić śmietanę i udekorować według uznania na górze. Posypać czekoladą.

Podawać schłodzone ciasto,

Pychota