Zrobiłam go wczoraj , ponieważ miałam gościa który nie je mięsa, a chciałam ją ugościć na sposób polski.
Do dużego garnka wlać 2 litry wywaru z warzyw dolać litr wody. Wkroić wszystkie warzywa i dodać składniki oprócz soku z cytryny i cukru. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem, Gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Jak już wszystko będzie wystarczająco miękkie dodać sok z cytryny i cukier. Jeśli dla Ciebie jest za mało doprawiony dodaj więcej i dopraw według własnego smaku. Gotować jeszcze 10 minut i gotowe. Przelać barszcz przez sito i zachować tylko czysty barszcz. Podawać z uszkami, pasztecikami lub jak ja z kulebiakiem.
Smak powinien być słodko kwaśny i pikantny. Polecam
Kasia
18 sierpnia, 2016 o 22:17
Wspanialy przepis
kuchcik8
19 sierpnia, 2016 o 07:13
Dziękuje, pozdrawiam