Łatwiejszego ciasta jak to nie znam. Jest pyszne i pulchne, zawsze wychodzi.

Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Składniki muszą się połączyć. Masa musi być gładka bez grudek.

ciasto

Wykonanie ciasta w thermomix

  • do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wymieszać obroty 5, czas 30 sekund

Pieczenie –  blaszkę o wymiarach 25 x 20 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać ciasto do formy. Porzeczki umyć i osuszyć, rozsypać na górze ciasta. Posypać ciasto i porzeczki  cukrem waniliowym. Tak delikatnie. Nie dawać zbyt dużo porzeczek bo wyjdzie zakalec. Czerwone porzeczki są kwaskowate więc i tak dadzą wystarczającą ilość kwasu i smaku.  Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut.

Ciasto musi wyrosnąć, i po wyjęciu drewnianego patyczka z ciasta, patyczek musi być suchy.

Ciasto jest pyszne, polecam