To jest super pomysł na coś innego na chlebek. Wszystkie kiełbasy smakują podobnie. Ja się zrobi coś samemu to mamy pewność że jest świeże i dobre.
Świeży boczek bez kości i chrząstek posmarować musztardą, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, majerankiem. Mocno natrzeć z dwóch stron.
Boczek nie może być tłusty,musi wyglądać tak jak mój. 🙂
Zwinąć mocno grubą nitką, położyć na lekko natłuszczonej olejem folii aluminiowej i zawijamy.
Folię zawinąć z lekkim luzem, złączenie zostawić na górze.
Pieczenie – piec w mocno nagrzanym piekarniku 220 C przez 40 minut, po tym czasie otwieramy folię i pieczemy do zarumienienia, u mnie to trwało około 20 minut.
Polecam bardzo, pyszny na kanapki do pracy.
Małgosia
8 stycznia, 2014 o 23:10
SZCZEGÓLNIE DOBRY BOCZUŚ, KTÓRY NIE SMAKUJE JAK BOCZEK TYLKO JAK MIĘSKO ,DOBRY Z SOSEM TATARSKIM ALBO Z POMIDOREM NA CHLEBKU!!!