Zawsze myślałam że grzyby nam nic nie dają , tylko smak. A tu zdziwienie, dostarczają nam łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli mineralnych. Wykryto w nich obecność substancji działających przeciwnowotworowo i obniżającej poziom cholesterolu.
Boczniaki są pyszne , zachęcam do ich jedzenia, sama też będę częściej do nich wracała.
Przygotowanie ich jest bardzo proste, umyć, osuszyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozgrzać olej na patelni, grzyby obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej.
Smażyć na wysokiej temperaturze, jak już się grzyby zarumienią , przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia.
Cudny zapach w całym domu, takie proste a jak cieszy 🙂
Super pomysł na kolację, cała rodzina będzie zachwycona.
Smacznego
wyspekulowanie
17 stycznia, 2015 o 13:01
A lot of thanks for all your valuable effort on this web page. Debby take interest in making time for investigation and it is obvious why. We all know all of the dynamic method you render rewarding tactics through your web blog and even increase contribution from others on that idea so our princess is in fact being taught a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the new year. You’re carrying out a wonderful job.
poknoconym
18 stycznia, 2015 o 13:19
you’ve a fantastic blog right here! would you like to make some invite posts on my weblog?
kuchcik8
18 stycznia, 2015 o 13:21
Thank you, yes I would