Są to bardzo pyszne bułeczki, zrobiłam je jak przyjechały dzieci.

Rozkruszone drożdże rozpuścić w wodzie. Mąke przsiać na stolnicę, w kopczyku zrobić dołek, wlać do niego drożdże, dodać miód, posikane masło, jajko i sól. Ciasto dokładnie wyrobić, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.

Thermomix – czas 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał. wszystkie składniki wrzucamy do naczynia miksującego.

bułeczki długo świeże

Z ciasta uformować bułki, ja zrobiłam jak podłużne, lekko spłaszczyć. bułeczki umieścić na wyłożonej pergaminem blaszce, pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Bułeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C , 15-20 minut. Wyjąć i wystudzić, te bułki są pyszne, palce lizać, ha ha

Na drugi dzień można bułki lekko podgrzać i są jak świeże, polecam