Bułeczki są pyszne, super jako dodatek do zup i nie tylko.
Jeżeli masz automat do pieczenia chleba, wrzuć wszystkie składniki ciasto do miski miksującej + połowę sera ustaw program na expresowe pieczenie, musisz uważać , trzeba wyjąć ciasto jak automat będzie pracował na drugim programie jak ciasto wyrasta ( ostatni program przed pieczeniem). Wyciągnąć ciasto , dodać pokrojoną salami, ugnieść, formować bułki lekko je spłaszczając.
Przykryć płóciennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ja położyłam na drzwiczkach do piekarnika , który był nagrzany i cały czas włączony, urosły szybko, pół godziny wystarczyło. Zwykle kładę koło kaloryfera i czekam aż wyrosną, ale latem trudno o ciepłe kaloryfery 🙂 Potem posmarować bułeczki mlekiem i obsypać pozostałym potartym serem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 c i piec 30-35 minut
Bułki są pyszne, super do barszczu, polecam
Teraz sposób wykonania w thermomiksie, Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego – naczynie zamknięte, czas 3minuty, interwał, Reszta jak powyżej.
Teraz dla osób które muszą wykonać wszystko własnymi rękoma, do miski wrzucamy wszystkie produkty ciasta ugniatamy jak ciasto do pizzy albo drożdżowe, zostawiamy do wyrośnięcia i reszta jak pozostałe.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.