Bułeczki są pyszne, super jako dodatek do zup i nie tylko.

bułeczki razowe

Jeżeli masz automat do pieczenia chleba, wrzuć wszystkie składniki ciasto do miski miksującej + połowę sera  ustaw program na expresowe pieczenie, musisz uważać , trzeba wyjąć ciasto jak automat będzie pracował na drugim programie jak ciasto wyrasta ( ostatni program przed pieczeniem). Wyciągnąć ciasto , dodać pokrojoną salami, ugnieść, formować bułki lekko je spłaszczając.

bułki

Przykryć płóciennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ja położyłam na drzwiczkach do piekarnika , który był nagrzany i cały czas włączony, urosły szybko, pół godziny wystarczyło. Zwykle kładę koło kaloryfera i czekam aż wyrosną, ale latem trudno o ciepłe kaloryfery 🙂 Potem posmarować bułeczki mlekiem i obsypać pozostałym potartym serem.

bułki

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 c i piec 30-35 minut

bułeczki

Bułki są pyszne, super do barszczu, polecam

razowe bułki

Teraz sposób wykonania w thermomiksie, Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego – naczynie zamknięte, czas 3minuty, interwał, Reszta jak powyżej.

Teraz dla osób które muszą wykonać wszystko własnymi rękoma, do miski wrzucamy wszystkie produkty ciasta ugniatamy jak ciasto do pizzy albo drożdżowe, zostawiamy do wyrośnięcia i reszta jak pozostałe.