Najprostsze ciasto jakie znam, każdy wykona je bez problemu.
Wykonanie ciasta – jajka utrzeć z cukrem wanilinowym i cukrem na puszystą masę. Podczas mieszania wlewać olej i po łyżce jogurtu naturalnego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Mąkę z proszkiem dodać do masy jogurtowej i dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki muszą się połączyć tworząc gładkie ciasto.
Czarną porzeczkę oddzielić od łodyżek, umyć i dokładnie wysuszyć.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze rozsypać czarną porzeczkę.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 45 – 55 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta.
Ciasto polać lukrem i pokroić na kawałki
Lukier – cukier puder rozmieszać w odrobinie wody.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.