Ciasto jest pyszne, polecam.

ciasto

Wykonanie biszkoptu – patrz http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/. Biszkopt upiec, ostudzić i przeciąć na pół.

Przygotowanie kremu budyniowego – w szklance mleka wymieszać proszek budyniowy. Mleko z cukrem zagotować i wlać rozmieszany proszek budyniowy. Mieszając gotować tak długo aż budyń zgęstnieje. Przykryć garnek folią i odstawić do ostudzenia. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać zimny budyń i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać na gładką lśniącą masę.

Wykonanie kremu w thermomix

  • ugotować budyń jak wyżej. Ostudzić.
  • do naczynia miksującego dodać pokrojone na kawałki  masło i wymieszać obroty 6, czas 1 minuta.
  •  miksować obroty 6 i dodawać po łyżce zimny budyń.
  •  wlać sok z cytryny i wymieszać, obroty6, czas 10 sekund

ciasto

Przygotowanie masy krówkowej – masę krówkową wyjąć z puszki i podgrzać w garnuszku. jak masa będzie już płynna dodać ryż i dokładnie wymieszać.

Spodnią część biszkoptu umieścić w blaszce w której się piekł. Na biszkopt wyłożyć masę krówkową. Rozsmarować ją równo. Przykryć masę drugim płatem biszkoptu. Lekko przydusić.

Krem budyniowy rozsmarować na biszkopcie i obsypać pokruszonymi orzeszkami.

Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej 5 godzin. Najlepiej na całą noc.

Polecam ciasto jest pyszne.