Kiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre.
Zaczynać od upieczenia biszkoptu…
Kliknij tutaj: Biszkopt mojej mamuśki
Ostudzić biszkopt, dopiero teraz można zacząć robić masę.
Masa – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę i pokruszyć czekoladę. Dolać troszeczkę śmietany. Roztopić czekoladę i zdjąć z pary. W tym czasie ubić śmietanę na sztywno i powoli dodać rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszać, wsypać wiórki kokosowe, ubijać chwilkę. Zostawić trochę wiórek do posypania na górę ciasta.
Rozłożyć masę na zimnym biszkopcie, obsypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ciasto jest pyszne, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.