Bardzo szybkie, zawsze udane ciasto. Jest to przepis który mam już od ponad 20 lat.
Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę wrzucić do garnuszka i podgrzewać. Masło musi się rozpuścić, wymieszać na gładką masę. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Jak już masa jest chłodna dodać żółtka, jajko, wymieszać za pomocą miksera. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i mączkę ziemniaczaną,jeszcze chwilkę ubijać. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać.
Ciemną masę wyłoży do wysmarowanej formy lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę rozłożyć masę kokosową, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C 45 minut.
Blaszka o wymiarach 35 cm x 25 cm
Ciasto ostudzić i polać lukrem.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.