Bardzo proste i szybkie danie, polecam.

Na głębokiej patelni roztopić olej kokosowy. Cebulę, czosnek obrać i pokroić drobno, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu aż cebulka zmięknie. Dodać curry, sos sojowy, vegetę, potarty oczyszczony imbir, suszone listki kolendry, wymieszać i chwilkę podsmażyć. Piersi kurze pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię. Delikatnie posolić, ale uważajcie sos sojowy jest dość słony. Smażyć chwilkę co chwilkę mieszając aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową i gotować około 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki papryki oraz chili. Jak nie lubicie ostre to chili można ominąć. Gotować na małym ogniu już tylko kilka minut. Papryka ma być lekko twardawa. Wlać sok z limonki, w razie potrzeby doprawić do smaku, ale powinno być ok 🙂

Można posypać listkami świeżej kolendry lub pietruszki.

Jak sos będzie za rzadki można zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną w małej ilości wody. (około 1 łyżeczki mąki ziemniaczanej)

Danie smaczne, polecam