Żeby uzyskać taki smak musimy dodać dużo przypraw 🙂 Wtedy poczujecie się trochę jak w Indiach 🙂 Ja bardzo lubię takie smaki i często tak gotuję.
Do głębokiej patelni wlać olej, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać potarty imbir, rozkruszone ziarenka kardamonu, korę cynamonu, listki curry, kurkumę smażyć wszystko aż cebulka zmięknie.
Piersi kurze pokroić w małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą.
Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody.
Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan.
Można obsypać posiekaną świeżą koleandrą lub posiekaną natką pietruszki.
Pycha, mniam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.