Bardzo szybkie danie, warto je mieć w swoim zeszycie z przepisami. Robi się je błyskawicznie. Czasami ktoś nas zaskoczy z odwiedzinami i nie wiemy co zrobić. To to właśnie jest takie danie. Polecam.

curry z kurczaka

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć mięso. Zrobić to na dużym ogniu i bardzo szybko. Jak już mięso straci kolor surowizny dodać cebulkę pokrojoną w piórka oraz pieczarki przekrojone na pół. Smażyć jeszcze chwilkę. Wlać wodę i wymieszać. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę oraz kukurydzę. Chili oczyścić z nasionek i pokroić drobno, dodać do sosu.

curry

Gotować 5 minut, doprawić solą do smaku. Wlać mleczko kokosowe, dodać połowę posiekanej natki pietruszki i gotować na małym ogniu kolejne 5-8 minut.

Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić. Można zagęścić sos łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w małej ilości wody. Następnie wlać do gotującego się sosu i zagotować. Wymieszać.

Obsypać danie pozostałą natką pietruszki.

Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego