Cudowny suflet, z góry upieczony a w środku lejący.
Przepyszny, polecam
Żółtka ubić z połową cukru na puch, następnie dodać mąkę, wymieszać. Na garnku z gotującą wodą położyć miseczkę, tak żeby nie dotykała wody, położyć pokruszoną czekoladę dodać kawę, zmniejszyć temperaturę i podgrzewać do momentu aż czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać.
Odstawić do przestudzenia, powoli dodawać do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę na koniec dodawać powoli cukru cały czas mieszając. Powoli dodawać ubite białka do masy czekoladowej. Wysmarować foremki do sufletów masłem i obsypać mielonymi migdałami, lub bardzo drobno pokruszonymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 20-25 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika !!!
Szybko i łatwo, i wszyscy będą zachwyceni, mniam
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.