Cudowny suflet, z góry upieczony a w środku lejący.

suflet czekoladowy super

Przepyszny, polecam

Żółtka ubić z połową cukru na puch, następnie dodać mąkę, wymieszać. Na garnku z gotującą wodą położyć miseczkę, tak żeby nie dotykała wody, położyć pokruszoną czekoladę dodać kawę, zmniejszyć temperaturę i podgrzewać do momentu aż czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać.

 

Odstawić do przestudzenia, powoli dodawać do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę na koniec dodawać powoli cukru cały czas mieszając. Powoli dodawać ubite białka do masy czekoladowej. Wysmarować foremki do sufletów masłem i obsypać mielonymi migdałami, lub bardzo drobno pokruszonymi.

suflet czekoladowy z lodami

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 20-25 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika !!!

suflet z nutką kawową

Szybko i łatwo, i wszyscy będą zachwyceni, mniam

suflet

suflet