Jest to przepis z książki z kuchni karaibskiej. Smacznie i szybko. 

Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, musi być lekko twarda. Odcedzić. Makaron zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, następnie odcedzić.

W woku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w piórka cebulkę, drobno pokrojoną chili i czosnek. Smażyć chwilkę, następnie dodać kurczaka pokrojonego w cienkie paski. Smażyć tak długo aż kurczak będzie przesmażony. Doprawić delikatnie solą do smaku.

Na koniec dodać listki szpinaku, fasolkę i makaron. Smażyć chwilkę, szpinak powinien lekko zmięknąć a fasolka i makaron musi być ciepła.

Sos balsamico i sos chili wymieszać razem. Polać nim danie, dokładnie wymieszać.

Podawać natychmiast, smacznego.