Jest to przepis z książki z kuchni karaibskiej. Smacznie i szybko.
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, musi być lekko twarda. Odcedzić. Makaron zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, następnie odcedzić.
W woku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w piórka cebulkę, drobno pokrojoną chili i czosnek. Smażyć chwilkę, następnie dodać kurczaka pokrojonego w cienkie paski. Smażyć tak długo aż kurczak będzie przesmażony. Doprawić delikatnie solą do smaku.
Na koniec dodać listki szpinaku, fasolkę i makaron. Smażyć chwilkę, szpinak powinien lekko zmięknąć a fasolka i makaron musi być ciepła.
Sos balsamico i sos chili wymieszać razem. Polać nim danie, dokładnie wymieszać.
Podawać natychmiast, smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.