Ciasto pyszne, polecam. 

Wykonanie ciasta – Białka ubić na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Orzechy zmielić i wymieszać z bułką tartą. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i masę orzechową. Mieszać delikatnie. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Nagrzać piekarnik do 160C i piec 30-35 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Patyczek po wyjęciu musi być suchy.

Masa truskawkowa –  Truskawki wrzucić do garnka, wlać odrobinę wody. Podgrzewać, jak truskawki puszczą sok wsypać galaretki.  Delikatnie podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia galaretek. Poczekać aż masa przestygnie, i lekko zesztywnieje. Wylać masę  na zimne ciasto orzechowe. Zostawić do całkowitego zgęstnienia masy truskawkowej.

Masa budyniowa – żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody. W 3/4 szklanki mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać rozmieszany proszek budyniowy. Zagotować mieszając. Zdjąć z ognia i wlać żelatynę, wymieszać dokładnie. Śmietanę ubić na sztywną masę. Na koniec dodać śmietan fix, wymieszać.

Wylać masę na warstwę z galaretkami.

Wstawić ciasto do lodówki. Oczywiście przykryć.

Ciasto jest pyszne, polecam.