Ten deser jest pyszny, budyniowy, ale smakuje inaczej.
Wykonanie – mleko ze szklanką śmietany , cukrem , cukrem waniliowym zagotuj. Budyń waniliowy rozmieszać w malej ilości mleka. Jak już mleko się będzie gotowało dodać rozmieszany budyń i mieszać gotując do momentu zgęstnienia. Zostawić do całkowitego ostudzenia.
Serek waniliowy dodać do ostudzonej masy budyniowej.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy
Przygotować miseczki do deseru, wyłożyć je folią spożywczą, żeby łatwiej je wyciągać. Deser nie jest bardzo gęsty, po wyjęciu z miseczki lekko się spłaszcza. Jeżeli chcesz uzyskać konsystencję sztywniejszą dodaj 1 łyżkę żelatyny rozmieszaną w małej ilości gorącej wody i na koniec przestudzoną żelatynę dodać do masy. Ja tego nie robiłam, na drugi raz zrobię i wstawię zdjęcie.
Włożyć deser do miseczek i do lodówki na 3 godz. Przyozdobić dowolnym sokiem z owocami
Smacznego, pyszny i delikatny. Dziękuję Magda za przepis, pozdrawiam
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.