Na pomysł żeby zrobić ten deser , wpadłam dzisiaj . Chciałam żeby nie była to bomba kaloryczna, miałam w lodówce truskawki , które musiałam zrobić. Wykonanie bardzo proste w godzinkę i był deser gotowy do jedzenia.
Galaretkę zalać szklanką gotującej wody, wymieszać, odstawić do przestudzenia.
Do malaksera wrzucić 3/4 truskawek, jogurt, cukier waniliowy , cukier i przestudzoną galaretkę.Zmiksować na gładką masę. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pozostałe truskawki, wymieszać, ale już nie blenderem. Rozlać deser do pucharków lub miski.
Wstawić deser do lodówki, aż zgęstnieje. Ja oczywiście nie lubię czekać za długo, więc włożyłam go do zamrażarki, bardzo szybko i był gęsty.
Deser jest pyszny, nie za słodki i cudny smak truskawek, mniam.
Lena
9 czerwca, 2018 o 23:00
?
Maria Gorlik
9 czerwca, 2018 o 23:57
Pozdrawiam