Ten deser nie jest zbyt słodki, ale zapewniam jest pyszny. Musicie użyć bardzo dojrzałych mango, wtedy smak będzie rewelacyjny.
Bardzo prosty deser, kilka minut i gotowy. Mango obrać i pokroić w małą kosteczkę, jogurt wymieszać z miodem. Ilość miodu możecie zmniejszyć, to zależy jakie słodkie będzie mango. Połowę mango wymieszać z jogurtem i zmiksować dokładnie na gładką masę. Do pucharków włożyć masę jogurtową warstwę mango pokrojonego drobno i znowu masa jogurtowa, na górę położyć pozostałe mango. Wstawić pucharki z deserem na 30 minut do lodówki.
W oryginalnym przepisie był ten deser z kardamonem, ale ja nie dodałam.
II wersja tego deseru, można dodać jeszcze ubitą śmietanę. to dla tych co lubią bardziej słodkie. Śmietanę ubić dodać 1 łyżkę cukru pudru. Dalej robimy jak wyżej , tylko dodatkowo warstwę ze śmietaną.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.