Jest to przepyszne danie na kolacyjkę dla znajomych lub rodzinki. Podawać można na dwa sposoby

tortilla

Sałatkę wrzucić do miseczki, usmażone mięso włożyć do drugiej miseczki, tortille podgrzane przykryć ręczniczkiem, żeby zachowały ciepło, sosy w osobnych miseczkach. Każdy z gości będzie sobie nakładał sam tyle składników ile chce.

Podgrzać tortillę, posmarować pastą z awokado, można dodatkowo posmarować majonezowo-ketchupowym, na to usmażone mięso, sałata. Zawinąć i zajadać.

fajitas z kurczakiem

Sałatka – do miski wrzucić pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojonego ogórka szklarniowego,pokrojony drobno szczypiorek, rukolę. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Wymieszać.

Pasta z awokado – awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wyjąć miąższ. Do miseczki wrzucić miąższ z awokado, ząbki czosnku, posiekane chilli, sok z cytryny, sól, pieprz. Zmiksować blenderem, posmakować i doprawić według uznania.

Sos majonezowo-ketchupowy – taką samą ilość majonezu i ketchupu wymieszać w miseczce.

pasta z avocado

Mięso – piersi kurze pokroić w paski, doprawić solą, przyprawą Fajitas. Patelnię rozgrzać z małą ilością oleju, dodać przyprawione piersi kurze i smażyć, aż nabiorą złotego koloru. Muszą być przesmażone.

Podawać na ciepłych tortillach w dowolny sposób. Wybierz pierwszy lub drugi 🙂

To jest pycha, pycha 🙂