Bardzo lubię jej kuchnię, chętnie wproszę się na jakiś obiad jak będę w domu.
Bardzo łatwe w wykonaniu, sposób przyrządzania tradycyjnie bez udziwnień. Polska tradycyjna kuchnia. Golonkę przyprawić solą i pieprzem,wstawić do lodówki na godzinę lub dłużnej.
Do dużego garnka wlać olej wrzucić cebulę i lekko obsmażyć mieszają. Dodać golonkę do garnka, przykryć golonkę kapustą kiszoną , dodać listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, kilka grzybków suszonych, pieprz, sól tylko w razie potrzeby. Jeżeli w kapuście nie ma marchewki dodać 1 potartą marchew. Podczas gotowania podlewać wodą w razie potrzeby no i koniecznie mieszać czasami. Gotujemy tak długo aż golonka i kapusta będą miękkie. Podawać z ziemniakami.
Dziękuję Małgorzatko 🙂 za pomysł
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.