Jak ja tęsknię za tą atmosferą jesieni w Polsce, za grzybobraniem, lasem, tym cudnym zapachem. Jakie to życie jest okropne, że nie można żyć tam gdzie jest twoje serce 🙁

grzyby w ocie

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki. Grzyby i papryczki chilli dokładnie oczyścić. Grzyby, cebulę wrzucić do osolonej wody( 1litr wody) Gotować 20-30 minut. Potem odcedzić, osączyć i wystudzić. (Wodę znowu można wykorzystać gotując zupę grzybową albo zamrozić i wykorzystać później)

Zalewa: cebulę obrać, pokroić w piórka. Ocet rozcieńczyć z trzema szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier, przyprawy. Gotować 15 minut.

grzyby marynowane z chilli

Grzyby przełożyć do słoiczków, do każdego włożyć jedną papryczkę. Wlać zalewę razem z przyprawami tak, by płyn zakrył grzyby. Dobrze zamknąć i odwrócić do góry dnem, przykryć grubym ręcznikiem i zostawić do całkowitego ostudzenia.

grzyby marynowane