Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię.

egzotyczna kuchnia

Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku obrać i posiekać drobno. Zieloną chilli przeciąć na pół i wydrążyć nasionka, następnie pociąć w drobne kawałeczki.  Na patelnię wlać olej, wrzucić posiekany czosnek i imbir, kminek,liście curry, chilli, chwilkę smażyć. Dosłownie kilka sekund. Na patelnię wrzucić mięso wlać sok z cytryny i smażyć, aż mięso straci kolor surowizny. Doprawić solą i pieprzem, chilli w proszku, jeszcze chwilkę smażyć aż mięso lekko się zarumieni.

gulasz

Do mięsa dodać pomidory z puszki i wlać wodę. Zamieszać i zagotować. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pierzem.

Gotować na bardzo małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby delikatnie podlewać wodą.

Jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowanie to wtedy nie trzeba  dolewać wody. Garnek nastawić na bardzo wolne gotowanie i gotować od 3-4 godzin.

Można zagęścić sos jedną łyżką mąki wymieszaną w małej ilości wody. Następnie powoli wlać do gotującego się sosu. zagotować i wymieszać.

Danie jest smaczne, mi bardzo smakuje.

Życzę smacznego.