Czasami nie mamy pomysłu na obiad i mało w lodówce. To jest przepis z paru składników, które każdy pewnie w domu ma. Zawsze mam puszki z pomidorami i cebulę w zapasie.

gulasz wołowy

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i smażyć aż się lekko zarumieni. Następnie dodać pokrojone w małe kawałki mięsko i obsypać je mąką, zamieszać. Smażyć mieszając 2 minuty. Wlać pomidory z puszki, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu, sprawdzając czy nie jest za sucho w razie potrzeby dolać wodę. Sprawdzić smak  doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie. Podawać z kaszą w towarzystwie ogóreczków kiszonych lub konserwowych.

gulasz z pomidorami

Udekorować natką pietruszki, mój mąż był zachwycony. Czasami proste jest najlepsze, teraz jak mam bloga muszę szukać ciągle nowych pomysłów i smaków, ale zawsze staram się zrobić co jakiś czas stary tradycyjny obiad .

Właśnie ten taki był. Smacznego.