Pamiętam takie hot dogi jak byłam nastolatką, wtedy bardzo trudno było coś kupić, pieczarki to był rarytas. Dzisiaj to wszystko można kupić i aż trudno sobie wyobrazić że czegoś nie można dostać.
Jak je zrobiłam to przypomniały mi się te czasy, zapachy. To jest tak samo jak z pomarańczami , były tylko w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Smak i zapach , szok. Nie mogliśmy się doczekać kiedy dostaniemy, a dzisiaj na nikim nie robią wrażenia, po prostu są jak inne owoce.
Teraz czas na przygotowanie hot dogów, Najpierw odciąć górę od bułek i wydrążyć środek .
Odłożyć na bok. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju smażyć pieczarki, tak długo aż woda z pieczarek wyparuje. Przyprawić solą, pieprzem, oregano do smaku.
W czasie jak pieczarki się smażą, przygotować sos. Taką samą ilość ketchupu i majonezu wymieszać w małej miseczce.
Bułki h do piekarnika i podgrzać tak długo aż będą chrupkie i ciepłe.Parówki podgrzać w wodzie. Wszystkie składniki do hot dogów muszą być ciepłe, oprócz sosu.
Ciepłe bułki wysmarować w środku sosem, włożyć parówkę i pieczarki. Można dodatkowo dodać jeszcze sosu do środka, jeżeli macie na to ochotę, sos jest prosty i pyszny.
Podawać ciepłe. Smacznego
tu-tusia
28 listopada, 2013 o 14:15
Pyszna wersja hot dogów 🙂
kuchcik8
28 listopada, 2013 o 22:04
Są naprawdę bardzo dobre, zachęcam do wypróbowania.
paula
2 sierpnia, 2017 o 19:41
ile dała Pani keczupu i majonezu ? i jeśli chce zrobić 4 bagietki to ile składników mam dać tzn.ile pieczarek i czy do tego przepisu można dać ser ?
Maria Gorlik
2 sierpnia, 2017 o 20:04
Witam, ja zawsze dodaje majonez i keczup w tej samej ilości tz. np 3 łyżki majonezu i 3 łyżki keczupu. Myślę że taka ilość powinna być dobrze. Oczywiście ser można dodać. Pozdrawiam i życzę smacznego.