Moja propozycja na pyszną i szybką kolację.
Wydrążyć środek z bułek. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Wrzucić cebulkę i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać grzyby, oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Następnie dodać poszarpaną na kawałki mozzarellę. Zmniejszyć ogień i smażyć mieszając aż mozzarella się roztopi.
Podgrzać bułki i faszerować grzybami, dodatkowo dodać rukolę. Oczywiście można ją pominąć, ale ja bardzo lubię ten smak.
Pyszne, mniam
Małgosia
8 października, 2017 o 22:02
Pamiętam ten smak z dzieciństwa…kiedyś się kupowało w budce na ulicy albo robiło hot-dogi z pieczarkami…a nie tylko z parówką – to było naprawdę dobreee !!!
Maria Gorlik
8 października, 2017 o 22:06
Dziękuje za komentarz 🙂