Takie danie jest proste w wykonaniu i pyszne. Możecie użyć innego sera, ale taki co się aż tak mocno nie topi. Ser musi tylko zmięknąć.
Krewetki obrać z pancerzyków, usunąć cienką nitkę jelita. Wrzucić krewetki do miski. Jeśli macie mrożone to najpierw zalać krewetki wrzątkiem, zostawić na 1 minutę. Następnie odcedzić.
Papryczki i czosnek pokroić drobno, dodać do krewetek. Ananasa pokroić w grubą kostkę i wrzucić do miski. Dodać paprykę słodką, oliwę, część natki pietruszki, sól, pieprz. Wymieszać. Przykryć i odstawić na chwilkę.
Ser pokroić w plastry, skropić oliwą z oliwek.
Na ciepłą patelnię wylać wszystko z miski. Smażyć, co jakiś czas zamieszać. W tym samym czasie na drugiej patelni obsmażyć ser. Ser musi lekko się przysmażyć.
Smażyć krewetki od 3-5 minut. Wszystko z patelni wylać na duży talerz, obłożyć kawałkami sera i obsypać pozostałą natką pietruszki.
Pycha, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.