Bardzo szybko się robi i bardzo proste danie.

gulasz

Odciąć błonki i zostawić czyste mięso, pokroić na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzać olej wrzucić jagnięcinę i smażyć, aż straci kolor surowizny.Doprawić solą i pieprzem. Marchewkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę,czosnek obrać i posiekać drobno, pora umyć i pokroić w plasterki, dodać wszystko do mięsa i smażyć kilka minut mieszając, około 3 minut. Podlać winem i smażyć chwilkę, żeby alkohol wyparował i pozostał tylko smak wina.

jagnięcina w sosie pomidorowym

Podlać wodą lub wywarem, dodać listki laurowe,pokruszone suszone chilli, kostkę rosołową warzywną, rozmaryn oregano i przecier pomidorowy. Wody musi być tyle, żeby mięsko było prawie przykryte. Smażyć na małym ogniu tak długo, aż mięsko będzie miękkie. Doprawić do smaku w razie potrzeby solą i pieprzem. Mięsko jest miękkie bardzo szybko.

gulasz

Podawać z ryżem, danie było pyszne, polecam.

jagnięcina z ryżem

Smacznego