Jest to pomysł na śniadanie, wszystko w jednym, bułka,szynka,ser,jajko.
Odciąć górę bułki, wydrążyć środki, wyłożyć bułkę szynką lub bekonem.
Wbić jajko, obłożyć plasterkiem mozzarelli pokrojonej na mniejsze kawałki, lekko posypać świeżo mielonym pieprzem.
Ułożyć bułkę na foli aluminiowej do pieczenia, szczelnie zawinąć, zostawić rezerwę na powietrze które wytworzy się podczas pieczenia.
Pieczenie – wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C i piec od 10 minut do 15 . Czas pieczenia zależy jakie jajko użyjecie, Żółtko powinno być lejące.
Moje jajko było średniej wielkości, piekłam 11 minut, było jak widać lejące , takie właśnie lubię. Jeśli mogę Wam doradzić , to po 10 minutach otwórzcie folię i sprawdźcie jak wygląda, jeżeli białko jest ścięte a żółtko płynne to znaczy że jest gotowe. Po tych 10 minutach już nie musicie zamykać folii, łatwiej będzie sprawdzać, a bułce nic się nie stanie. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.