Kolejny przepis na klopsy gotowane, są bardzo smaczne. Mój półtoraroczny wnuczek się tak zajadał, że aż mu się uszy trzęsły 🙂
Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną drobno cebulkę.posiekany ząbek czosnku, zioła prowansalskie, jajko, sól, pieprz czarny do smaku. Wszystko razem wymieszać i doprawiać do smaku. Uformować małe klopsiki.
W oczekiwaniu na babci obiadek 🙂
Sos – do garnka wlać wodę, dodać marchewki pokrojone drobno, fasolkę szparagową oczyszczoną i pokrojoną drobniej, łodyżki od natki pietruszki posiekane bardzo drobno, liście laurowe, ziele angielskie. Zagotować doprawić solą, ziołowym pieprzem, kurkumą. Dodać klopsy i gotować na małym ogniu około 15 minut.
Na koniec w śmietanie wymieszać mąkę i wlać do gotującego się sosu. Zagotować, dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wymieszać i gotowe.
Podawać z ziemniakami. Polecam pyszne.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.