Takie klopsy zastąpią nam nasze wspaniałe gołąbki. Smak bardzo podobny w pracy mniej. Są pyszne.
Kapustę poszatkować, do mięsa mielonego dodać cebulę, majeranek,ostrą paprykę, vegetę, jajko, bułkę tartą, kapustę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystko dobrze wymieszać, sprawdzić smak. Uformować klopsiki.
Rozgrzać mocno patelnię z olejem. Na gorący tłuszcz włożyć klopsy i smażyć na dużym gazie, z dwóch stron na brązowo. Pod koniec jak już klopsy są już zarumienione dodać połówki pieczarek.
Wlać wody około trzech szklanek , dodać przecier pomidorowy,czosnek, doprawić do smaku. Gotować na małym gazie 30 minut ( przykryć patelnię)
Zagęść sos , 1,5 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody i powoli dodawać do sosu.
Smak podobny jak gołąbki , a pracy mniej. Uwielbiam te klopsiki.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami, smacznego.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.