Dzisiejszy obiad, naprawdę bardzo smaczne klopsy. Mięciutkie, nic suche. Polecam Z tej porcji wychodzi 8 klopsów. Smacznego
Mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekane drobno i oczyszczone surowe kurki, jajko, wodę, bułkę tartą, natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Uformować owalne klopsiki, każdy obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z natką pietruszki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z każdej strony po 2 minuty. Ja to robię na wyczucie 🙂 Klopsy powinny się ładnie zarumienić. Najpierw zawsze smażę na małym ogniu a potem zwiększam temperaturę. Tak samo z drugiej strony.
Podawać z ziemniakami i warzywami lub surówką.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.