Bardzo dobry, pełen smaków i rozmaitości obiadek. Jak nie lubicie jednego z warzyw dodanego prze zemnie możecie go zamienić na inne warzywo. Wegetariańska wersja bez boczku.

ziemniki

Ziemniaki umyć bardzo dokładnie. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić, W tym samym czasie jak ziemniaki się gotują przygotować warzywa.

Do wrzącej osolonej wody wrzucić oskrobane marchewki. Gotować. Jak już marchew zacznie mięknąć dodać pokrojony na kawałki brokuł. Gotować następne kilka minut aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać groszek i gotować już 1 minutkę. Odcedzić.

Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić boczek pokrojony w długie paski. Smażyć na małym ogniu aż boczek stanie się chrupiący. Zdjąć boczek z patelni.

ziemniaki

Na tej samej patelni co smażył się boczek obsmażyć ziemniaki. Jeżeli patelnia będzie zbyt sucha wlać trochę oleju. Ziemniaki muszą się przysmażyć na lekko brązowy kolor. Podczas smażenia podrzucać patelnią kilka razy lub zamieszać. Dodać odcedzone warzywa, jarmuż, wymieszać. Smażyć chwilkę. Obsypać wszystko potartym serem. Przykryć patelnię i zmniejszyć ogień do minimum.  Smażyć aż ser się rozpuści. Zdjąć wszystko z ognia.

ziemniaki

Na drugiej patelni usmażyć jajka, żółtka powinny być lejące. Położyć jajka na górze i obsypać chrupiym boczkiem

To było pyszne, polecam.