Bardzo smaczne koperty z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo- ziołowym, nie jest to zbyt pracochłonne wystarczy tylko mieć te produkty w domku. Kilkanaście minut i gotowe.

ciasto francuskie nadziewane serem

Wszystkie składniki nadzienia wrzucić do miseczki, dokładnie wymieszać, jajko przed dodaniem lekko ubić widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, masa powinna być pikantna. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w kwadraty 12 x 12 cm. Na każdy kwadracik położyć nadzienie i zlepić  dwa rogi razem i potem następne dwa. Górę posmarować lekko ubitym żółtkiem, położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

ciasto francuskie z masą serową

Nagrzać piekarnik do 200C i piec 15-20 minut, aż lekko nabiorą złotego koloru.

szybka kolacyjka

Bardzo dobrze smakują z sałatką ze świeżych warzyw.

szybka kolacja

Super kolacyjka , polecam. Do jednych dodałam kawałki usmażonego kurczaka, dla mojego męża bo tak lubi.

nadziebie serowe

Smacznego 🙂