Bardzo smaczne klopsy, chciałam wykorzystać schab w inny sposób. Szybko się je robi, każdy sobie poradzić. 

kotlety schaboweSchab pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt, sól pieprz  i wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić w kostki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć pieczarki. Pieczarki muszą zmięknąć i cała woda musi wyparować. Odstawić do ostudzenia.

Brokuła podzielić na drobne kwiatki, odciąć łodygi. W garnku zagotować wodę, lekko osolić. Gotować aż brokuł będzie prawie miękki. Odcedzić i przelać zimną wodą.

jajka z mąką dokładnie wymieszać na gładką masę. Wlać do miski z mięsem. Dodać brokuły, pieczarki, posiekany koperek i ponownie wymieszać.

kotlety

Na patelni rozgrzać olej i wlać porcje ciasta. Smażyć na średnim ogniu do momentu aż będzie można przewrócić. Na drugiej stronie smażyć w ten sam sposób. Następnie ponownie przewrócić i smażyć na bardzo małym ogniu. Z drugiej strony tak samo.

Podawać z ziemniakami.

 

.